Wie is Fysiotherapie Zomer?

Mijn naam is Marieke Zomer, ik ben afgestudeerd in 2002 aan de Hogeschool van Amsterdam.

Na een aantal jaren buitenland ben ik in december 2005 als zelfstandig fysiotherapeut gestart in Nederland. Ik ben een praktisch en doelgericht ingesteld persoon die u graag helpt met fysieke problematieken op sportgebied, werkvloer, of andere zaken van algemeen fysiologische aard.

Middels de technieken Dry Needling, Medical Taping, kennis van de orthopedische geneeskunde en algemene fysiotherapie, probeer ik zo duidelijk mogelijk uw situatie in kaart te brengen en een plan van aanpak te maken.

Mijn laatste studie heeft zich gericht op de revalidatie van de oncologie. Dit betreft mensen die tijdens of na hun periode van chemotherapie, bestraling en of operatie zich fysiek willen optimaliseren of stabiliseren. Dit natuurlijk altijd in samenspraak met u en gericht op uw hulpvraag, hobby’s, sport etc.

De orthopedische en oncologische revalidaties kunnen plaatsvinden in groepsverband op de praktijk of middels een zelfstandig programma voor de sportschool of thuis.

Delda Sport Landsmeer

Juli 2019 ben ik gestart bij Delda Sport. Delda Sport geeft mij door de grote ruimte de mogelijkheid om meer (functionele) krachttraining toe te voegen aan een/ het revalidatieprogramma (oncologie en orthopedie). Onderzoek wijst uit dat sarcopenie (de wetenschappelijke term van vermindering van spierkracht) een grotere rol speelt in ons dagelijks functioneren dan we voorheen dachten.

Ik zal hier gaan samenwerken met algemeen fysiotherapeut M. Huider (BIG registratienummer: 19915919804).

Osteopathie Landsmeer

Vanaf maart 2014 werk ik samen met Praktijk voor Osteopathie in Landsmeer. Ik ben dit samenwerkingsverband aangegaan na afronding van mijn opleiding tot Dry Needling Specialist. Naast de behandeling van spieren, kwam ook de behandeling van littekens naar voren. Middels speciale naaldtechnieken kan ik het litteken losser laten liggen van de onderhuidse bindweefsellaag (vorming littekenweefsel doorbreken), dit met als doelstelling betere manipulaties voor de osteopaat te bewerkstelligen, maar ook voor het visuele, cosmetische effect voor u zelf.

LIVA

In november 2019 ben ik gestart bij LIVA; wederom een multidisciplinaire samenwerking in een prachtig pand aan het Zuideinde te Amsterdam. Dit samenwerkingsverband ben ik aangegaan na 15 jaar in een fysiotherapie-team te hebben gewerkt op een grote praktijk. Ik ben een doener en onderneem graag. Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging, mezelf op een andere wijze te ontwikkelen en ontplooien, zelfstandig te investeren en innoveren. Door deze nieuwe uitdaging is de spanning en creativiteit weer terug van het ondernemen en krijg daar ontzettend veel energie van.

Fysiomeer Landsmeer en Amsterdam Noord

Van 2005 tot 2019 ben ik werkzaam geweest bij beide locaties van praktijk voor fysiotherapie Fysiomeer. In deze jaren ben ik in staat geweest om in de regio een goed netwerk op bouwen met collega’s van deze praktijk, maar ook overige therapeuten in de wijk(en) en de verwijzend artsen en ziekenhuizen.

Sportstudio Landsmeer

Per januari 2020 werk ik samen met Sportstudio Landsmeer om uw revalidatie voort te zetten wanneer de fysiotherapeutische revalidatie ten einde is, maar voortzetting van uw oefeningen wel nadrukkelijk geadviseerd wordt. Of omdat u dat zelf gewoon graag wilt natuurlijk.

Play Fit Landsmeer

Per januari 2020 werk ik samen Play Fit Landsmeer om uw revalidatie voort te zetten wanneer de fysiotherapeutische revalidatie ten einde is, maar voortzetting van uw oefeningen wel nadrukkelijk geadviseerd wordt. Of omdat u dat zelf gewoon graag wilt natuurlijk.

Fysiotherapie Zomer is BIG geregistreerd, ingeschreven in het CKR, lid van de beroepsvereniging KNGF (inclusief klachtenregeling) en voldoet aan de eisen van de AVG. Zie ook de Privacy Policy.