Waar is de orthopedische revalidatie training voor geschikt?

Een spierscheuring na sportbeoefening, een nieuw kniegewricht of heupgewricht op basis van artrose, een operatie aan uw schouder om meer beweeglijkheid te verkrijgen, een rugoperatie ondergaan na een hernia, een voorste kruisband operatie ondergaan na een trauma op de ski’s of op het sportveld. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden waarbij Orthopedische Revalidatie Training voor u geschikt kan zijn.

Uw klacht wordt zorgvuldig onderzocht en ik maak een persoonlijk behandelplan dat, op verantwoorde wijze, de kracht van het bot en de beweeglijkheid van het gewricht versterkt en de pijn vermindert. Verder vergroten we samen met u de spierkracht, de belastbaarheid, de coördinatie en uw conditie.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de orthopedische revalidatie en fysiotherapie tot een jaar na de operatie. Het is dus van belang dat jaar optimaal te gebruiken! Onze ruime oefenzaal met gespecialiseerde kracht- en cardio-apparatuur ondersteunt de revalidatie perfect.

Tevens kan Orthopedische Revalidatie Training preventief worden ingezet. Voordat u geopereerd wordt, kunt u bij ons een ‘pre-operatieve’ training volgen. De patiënten die voor de operatie al een start maken met hun trainingsprogramma herstellen sneller en hebben vaak minder last van complicaties (BIBO-concept; Better In Better Out).

Of kies voor Orthopedische Revalidatie Training bij artrose en/ of osteoporose om een operatie uit te stellen of de kans op een breuk(lijn) te verkleinen.

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens.

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten.

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

Revalidatie op maat biedt een belangrijke verbetering in levenskwaliteit en dagelijks functioneren. Om dit te bereiken moet het signaleren van klachten bij patiënten vast onderdeel zijn van het oncologisch (na-)zorgplan en bij indicatie leiden tot verwijzing naar revalidatie.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de orthopedische revalidatie en fysiotherapie tot een jaar na de operatie.

U kunt bij Fysiotherapie Zomer ook terecht voor een eenmalig advies/consult.

U wilt 5 km kunnen hardlopen, of misschien heeft u nooit gesport en vindt u het nu toch echt tijd worden iets te gaan doen? Meedoen aan de Dam tot Damloop, u wilt de Alp d’Huez fietsen, de Kilomajaro beklimmen?

Telefonisch consult voor sportadvies / fysieke doelstellingen / evaluatie therapie