Oncologische Revalidatie; Revalidatie op maat!

Voor de groep patiënten die leeft met kanker of kanker overleven, biedt op maat gemaakte revalidatie een belangrijke verbetering in levenskwaliteit en dagelijks functioneren. Om dit te bereiken moet het signaleren van klachten bij patiënten een vast onderdeel zijn van het oncologisch (na-)zorgplan en bij indicatie leiden tot verwijzing naar revalidatie.

Middels scholing via het Nederlands Paramedisch Instituut (NPI) ben ik geschoold om de implementatie van de IKNL richtlijn te leren toepassen en ben ik in staat u te helpen bij het revalideren tijdens/ na uw diagnose van kanker. Ik doe dit niet alleen, naast overleg (indien nodig) met uw behandelend oncoloog (en evt. huisarts), heb ik een samenwerkingsverband met een diëtist, een oedeemtherapeut en sinds kort een samenwerkingsverband met Esther Wiegert voor geestelijke ondersteuning op het gebied van mindfullness en/ of yoga.

Bent u verzekerd voor fysiotherapie, dan valt Oncologische Revalidatie onder uw aanvullende verzekering. Voor het wel of niet verkrijgen van een chronische indicatie ben ik afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Zou u meer informatie willen betreffende oncologische revalidatie? Een op maat gemaakt plan voor uw eigen situatie na uw diagnose van kanker? Stuur mij dan een e-mail of bel op 06 – 4892 4586.

Ik schrijf programma’s voor thuis, in de sportschool bij u in de buurt of u kunt aansluiten bij de revalidatie groepen in de praktijk aan het Zuideinde 74N (i.s.m. Delda Sport) te Landsmeer.

Voor de oncologische revalidatie sta ik geregistreerd bij www.onconet.nu.

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens.

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten.

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

Revalidatie op maat biedt een belangrijke verbetering in levenskwaliteit en dagelijks functioneren. Om dit te bereiken moet het signaleren van klachten bij patiënten vast onderdeel zijn van het oncologisch (na-)zorgplan en bij indicatie leiden tot verwijzing naar revalidatie.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de orthopedische revalidatie en fysiotherapie tot een jaar na de operatie.

U kunt bij Fysiotherapie Zomer ook terecht voor een eenmalig advies/consult.

U wilt 5 km kunnen hardlopen, of misschien heeft u nooit gesport en vindt u het nu toch echt tijd worden iets te gaan doen? Meedoen aan de Dam tot Damloop, u wilt de Alp d’Huez fietsen, de Kilomajaro beklimmen?

Telefonisch consult voor sportadvies / fysieke doelstellingen / evaluatie therapie